Enkel voor giften, niet om de opbrengst van acties of ingezameld geld te storten. Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest.

Your donation
Pay using wire transfer

U hebt gekozen om te betalen via overschrijving.
Stort het bedrag van uw keuze op:

BE14 7331 9999 9983
VLK Kom op tegen Kanker Koningsstraat 217, 1210 Brussel
mededeling: gift + 110304336 (code van de actie)

Deze donatie is een gift en geldt niet als betaalmiddel voor de actie.

Toen in 2003 mijn favoriete band een concert gepland had in Parijs, bedacht ik - niet geheel onsportief zijnde - dat ik er net zo goed heen kon fietsen.

Ik kocht mezelf een trekkingfiets, enkele tweedehands fietszakken, een fietsgids et voilà, zonder al te veel voorbereiding, en route. Het is niet bij die ene reis gebleven, ik werd serieus gebeten door de reisfietsmicrobe. Vandaar dat ik vandaag, 15 jaar later, in evenveel verschillende Europese landen, enkele duizenden kilometers bij elkaar getrapt heb. Ook dit jaar weer heb ik ambitieuze plannen. Waar ik normaal kort voor vertrek beslis waar ik heen ga, ligt deze reis al enkele jaren vast. Het kon niet anders dan dat ik in 2018 de frontlijn van WOI zou fietsen.

Op 8 juni, vertrekkend van thuis in Brugge, start de route officieel in Nieuwpoort om helemaal tot Bazel te gaan. Daar neem ik echter geen genoegen mee. Aansluitend sla ik af naar de EuroVelo 6 route om langs de Loire naar Orleans te fietsen om tenslotte via een alternatief stukje van de Sint-Jacobsroute te eindigen in Parijs op 24 juni. Goed voor een slordige 1900km.

Ditmaal wordt de reis anders, enerzijds omdat ik met een scheurtje in mijn meniscus vertrek en dus minder zeker ben van mijn eigen kunnen, anderzijds omdat het verdomd tijd werd om te fietsen voor een goed doel! De vraag is niet ‘waarom Kom op tegen kanker’ maar wel ‘waarom niet’! Kanker ontziet namelijk niemand, dun of dik, arm of rijk, jong of oud. Ook niet in eigen vriendenkring, familie en professionele omgeving. Zoals bvb twee jaar geleden: toen stierf Diego, de plantmanager van mijn werk, tijdens mijn fietsreis naar zijn thuisland Spanje. Mijn doel is om minstens 3x mijn totale gefietste afstand in euro’s te verzamelen.

Jij kan me daarbij helpen door me te sponsoren aan € 1/km:
- Kies voor één of enkele dagrit(ten) (ik fiets gemiddeld 130 km/dag)
- Kies voor een eigen afstand
- Kies als bedrijf voor de volledige afstand.
Steun mijn actie door jouw bedrag te storten op het reknr van vzw Kom op tegen Kanker.

Een organisatie van Stefaan Bonte

Help mee

Doe een gift!